تحلیل مالی صورت های مالی مهم شرکت برای استفاده کنندگان درون سازمانی و برون سازمانی به منظور اخذ تصمیمات و بهبود عملکرد شرکت نیازمی باشد. البته تجزیه و تحلیل دارای روش ها و ارزیابی هایی است، که این مسیر را کمی دشوار و با اهمیت جلوه می دهد. اما ابتدا باید بدانید که تحلیل مالی چیست؟
باتوجه به اهمیت و تاثیر بالای نتایج بدست آمده از تحلیل مالی، در اخذ تصمیمات مهم شرکت، در این مقاله ما سعی کرده ایم تحلیل مالی را به صورت کامل و جامع توضیح دهیم و همراه با آن نکات و نمونه های مختلفی از انواع تحلیل مالی را ذکر کنیم. پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
تحلیل مالی چیست؟
یکی از اموری که هر حسابدار ممکن است آن را انجام دهد، تحلیل صورت های مالی می باشد، بنابراین ابتدا باید با مفهوم تحلیل مالی آشنا بشویم. تحلیل مالی چیست؟ برای پاسخ به این سوال باید گفت که تحلیل مالی پیگیری روند کسب و کار، بودجه بندی ها و پروژه های موجود در زمینه مالی یک شرکت و یا یک موسسه، به منظور بهبود عملکرد و اخذ تصمیمات درست است. به بیان ساده تر می توان گفت که تحلیل مالی بررسی مواردی می باشد که عبارتند از:
-
آیا موسسه مالی و واحد تجاری قادر به پرداخت دیون خود می باشد یا خیر؟
-
دوام عمر واحد تجاری کوتاه مدت است یا بلند مدت؟
-
آیا شرکت می تواند یک سرمایه گذاری را کنترل کند؟
پس از ارزیابی و بررسی تجزیه و تحلیل ها، می توان به ۳ پرسش ذکر شده پاسخ داد و به طور کامل به وضعیت مالی شرکت واقف شد.
تحلیل صورت های مالی چیست؟
پس از آن که دانستیم تحلیل مالی چیست حالا می خواهیم بگوییم که تجزیه تحلیل صورت های مالی چیست و چگونه انجام می شود. تجزیه تحلیل صورت های مالی به مدیران یک موسسه کمک شایانی می کند، تا برنامه ریزی در زمینه های مالی انجام و مشکلاتی که ممکن است شرکت با آن ها مواجه شود را کنترل و رفع نمایند. البته می دانیم که صورت های مالی در هر موسسه نقش اول و بسزایی را ایفا می کنند. به بیان ساده تر صورت های مالی را نبض تپش هر موسسه می دانیم و در صورت وجود مشکل در صورت های مالی، موسسه نمی تواند به فعالیت خود ادامه دهد
تجزیه و تحلیل نسبت های مالی چیست؟
تجزیه و تحلیل نسبت های مالی، یکی از مواردی است که برای بررسی وضعیت شرکت انجام می شود. در تجزیه و تحلیل نسبت های مالی ارتباط میان اقلام مندرج در صورت های مالی بررسی می گردد. انواع نسبت های مالی به حسابدار و استفاده کنندگان درون سازمانی و برون سازمانی کمک می کند، تا درک جامع و صحیحی از عملکرد و وضعیت مالی شرکت به دست آورند. انواع نسبتهای مالی عبارتند از:
-
نسبت نقدینگی
-
نسبت جاری
-
نسبت آنی
-
نسبت فعالیت
-
نسبت وجه نقد
هدف از تجزیه و تحلیل صورت های مالی چیست؟
تمامی رویدادهای مالی یک موسسه در دفاتر روزنامه، کل، معین و… ثبت می گردند و پس از طبقه بندی و تلخیص این رویدادها در قالب صورت های مالی تهیه و ارائه می گردد. تجزیه و تحلیل صورتهای مالی فرآیندی است، که اطلاعات مالی یک دوره را ارزیابی و اطلاعاتی از قبیل بازده و ریسک را مورد بررسی و رسیدگی قرار می دهد.
هدف از تجزیه و تحلیل صورت های مالی این است که مدیران از وضعیت مالی شرکت در حال حاضر باخبر شوند و بفهمند که آیا شرکت قادر به پرداخت به دیون خود است یا خیر؟
انواع تحلیل های مالی
تحلیلهای مال به دو دسته تقسیم می شوند، که شامل:
-
تحلیل بنیادی (Fandamental analysis)
-
تحلیل تکنیکال (Technical analysis)